De kunst van het vertrekken

De kunst van het vertrekken

Samen met de eerste zonnestralen van de Spaanse lente verschenen de voorbije weken ook de kriebels om mijn fietstocht verder te zetten. Ik kijk er opnieuw naar uit om door prachtige landschappen te glijden, nieuwe mensen te ontmoeten en elke dag een vers avontuur te beleven. Ik heb met volle teugen genoten van mijn tijd op deze wonderbaarlijke berg, maar de vrijheid roept.

Hand in hand met mijn enthousiasme duiken er ook wat wat gemengde gevoelens op bij dit nakende vertrek. Het valt me op dat er een innerlijke weerstand optreedt die het me moeilijker maakt om effectief terug in het diepe te springen. Bovendien is dit heel herkenbaar, aangezien er heel wat gelijkenissen zijn met de periode voor mijn vertrek uit België. Om dat iets beter te kunnen begrijpen, neem ik je even mee naar het proces dat me uiteindelijk naar dit soort reis heeft geleid.

De droom

Al jaren deed het beeld van avonturiers op volgeladen fietsen me wegdromen. Van kleins af verplaatste ik me quasi uitsluitend per fiets (semi gedwongen maar tegelijkertijd met heel veel plezier) en ook daarna nam ik mijn stalen ros nog geregeld van stal.

De afgelopen 10 jaar vertrok ik meermaals met mijn rugzak op avontuur naar relatief afgelegen uithoeken van de wereld. Regelmatig verschenen er fietsreizigers op mijn pad en elke keer opnieuw voelde ik elke vezel in mijn lijf schreeuwen dat dit er ongelofelijk uit zag! Ik hou enorm van de sfeer van reizen met het openbare vervoer (vooral in Afrika en Latijns Amerika), maar de voorbijflitsende landschappen deden me tegelijkertijd al vaak dagdromen over hoe het zou zijn om deze trajecten per fiets af te leggen. En hierbij leek het me niet om het fietsen zelf of om het zien van de landschappen te gaan. Wat me vooral aansprak was de combinatie van de vrijheid om te gaan naar maar je maar wil, het feit dat het effectief een uitdaging is om een traject af te leggen en de bijbehorende kwetsbaarheid onderweg die er ook voor zorgt dat je veel meer meemaakt.

Bovendien deed – en doet – het internet er geregeld nog een schepje bovenop: dit soort foto’s doen me watertanden.

Hoe zou dat dan concreet in zijn werk gaan?

De eerste fase verscheen meermaals, maar telkens ik iets dieper begon te graven, werd mijn ideaalbeeld omsingeld door een zwerm vraagtekens.

 • Als ik met de fiets op reis ga, moet het ook een interessante bestemming zijn. Waar ga ik naartoe?
 • Ik heb maar enkele weken verlof. Hoe geraak ik met een fiets op een bestemming vooraleer ik daar een tocht kan maken?
 • Eigenlijk heb ik geen goede, betrouwbare fiets.
  • Oh nee, er zijn 100000 mogelijke fietsmodellen met allemaal hun voor- en nadelen.
  • Wat doe ik als mijn fiets stuk gaat onderweg?
 • Waar zou ik overnachten?
  • Een tent lijkt me wel een goed idee.
  • Oh nee, er zijn 10000 mogelijke tenten met allemaal hun voor- en nadelen.
  • Ik weet eigenlijk niks van kamperen. Snel even vragen aan mijn ervaringsdeskundige vriend Wouter hoe dat net in zijn werk gaat.
   • Oh nee…
 • Hoe neem ik mijn bagage mee?
  • Ik heb heel wat tassen nodig.
   • Welke tassen heb ik nodig?
 • Het gaat waarschijnlijk ook wel regenen onderweg. En wat als het heel koud wordt?
 • Ik ben eigenlijk niet zo goed in conditie momenteel…

Meer dan eens ontwikkelde deze lawine aan onduidelijkheden zich, en telkens ging de storm van enthousiasme terug liggen en verhuisden de plannen terug naar de achtergrond.

De waan van de dag nam weer over en ik ging door met mijn leven, tot er opnieuw een volgeladen fiets in mijn gedachten binnen rolde en het proces opnieuw begon bij de eerste fase.

“Following-through is the only thing that separates dreamers from people that accomplish great things.”

Gene Hayden

Actie ondernemen = obstakels wegnemen

Met het verstrijken van de tijd verschenen er geregeld plannen of mensen op mijn pad die me geleidelijk aan hielpen om af en toe één van de vraagstukken op te lossen.

Zo leerde ik voor en tijdens ons avontuur naar Zuid-Amerika enorm veel bij over de kunst van het kamperen.

Ook kon ik deze (pracht)fiets voor een spotprijs op de kop tikken.

Ik demonteerde hem en trakteerde hem op een broodnodig groot onderhoud. Het leek me boeiend om dit zelf te doen – enerzijds omdat ik in april 2020 opeens zeeën van tijd had maar ook omdat dit me heel wat zou bijleren over hoe fietsen werken.

Het werd me snel duidelijk dat fietsen tijdens het afgelopen jaar een heel zinvolle tijdsbesteding zou kunnen zijn. Daarom besliste ik dat het na vele jaren ook tijd was om te investeren in een nieuwe fiets, en bij het kiezen van mijn Bombtrack (<3) zocht ik een exemplaar dat me zoveel mogelijk mogelijkheden gaf. Stevige fietstochtjes met kameraden waren geen enkel probleem voor deze fiets, zowel op asfalt als op onverhard terrein. Maar in mijn achterhoofd koos ik deze fiets vooral voor het avontuurlijke potentieel. En hij blijft me verbazen!

Tijdens het ontdekken van de (verbazingwekkende) schoonheid dicht bij huis begon ook mijn droombeeld terug op te duiken. En samen met die fantasie verschenen alweer heel wat vragen en onzekerheden. Maar enerzijds door een groter vertrouwen in mijn eigen kunnen en anderzijds door een sterkere wil naar dit soort avontuur besliste ik om dit keer door te duwen en mezelf écht voor te bereiden door zoveel mogelijk barrières weg te nemen. Ik wist nog niet wanneer ik zou vertrekken, naar waar ik zou rijden en hoe lang ik onderweg zou zijn, maar het was me wel duidelijk dat het zou gebeuren en het was zaak om klaar te zijn als het tijd was.

Springen

De volgende weken en maanden hield ik me bezig met mezelf klaar te stomen voor een avontuur, en wanneer eind augustus mijn leven in een richting stroomde waar het tijd was om te vertrekken, voelde ik me ook zeker genoeg om te springen. Ik had nog steeds geen idee waar ik aan begon en het was nog steeds behoorlijk eng om alles los te laten, maar door mijn voorbereiding voelde ik me veilig genoeg om te vertrouwen op mijn eigen kunnen.

Dat komt me bekend voor

Wanneer ik dit proces bekijk vanop een afstand, komt het conceptueel vrij goed overeen met mijn beleving van behoorlijk wat andere beslissingen of levenssituaties – de ene al meer ingrijpend dan de andere.

 • Het opstarten van deze website.
 • Mijn houding en gevoel voor initiatief op professioneel vlak.
 • Het oprichten van een eigen bedrijf.
 • Mijn gedrag in een groep.

Onderstaande figuur, die ik al regelmatig ben tegengekomen, helpt mij om de onderliggende dynamiek van dit proces beter te begrijpen.

Telkens wanneer ik begon te dromen van een fietsavontuur was ik heerlijk genesteld in mijn comfortzone, omringd door alles had wat ik nodig had. Op zich is daar ook helemaal niets mis mee, maar wanneer de slinger te ver doorslaat, laat ik mezelf toe om in te dommelen. Als op zo’n moment het beeld van een volgeladen fiets mijn hoofd binnenrijdt, verhuizen mijn gedachten zich naar het ‘stretch’-gebied, wat een energieboost opwekt. Diep vanbinnen weet ik dat dit is wat ik wil en ‘moet’ doen en dat maakt me enthousiast.

Tijdens de concretisering van dit droombeeld worden echter verschillende obstakels duidelijk en daardoor verplaatst mijn gedachtenstroom zich nog iets verder naar buiten in het diagram. Het enthousiasme maakt plaats voor stress. Hetgeen eerst spannend leek wordt overschaduwd door de onduidelijkheid en blokkeert mijn geest. Vanuit deze ‘panieksituatie’ is het moeilijk om de energie en kalmte te vinden om de obstakels aan te pakken. Uiteindelijk verdwijnt de droom terug naar de achtergrond en ik installeer me opnieuw in de donzige warmte van mijn comfortzone.

In het leven is er echter niets onveranderlijk. Of zoals Herakleitos het meer dan 2500 jaar geleden al zo mooi verwoord zou hebben:

Panta Rhei. Alles stroomt.

Doorheen de tijd stapelt elk van ons – al dan niet vrijwillig – ervaringen op. Deze impressies kunnen ervoor zorgen dat de grenzen van de verschillende zones verschuiven. Na zo’n kleine wijziging in mindset kan het zijn dat je dezelfde ervaring of gebeurtenis op een volledig andere manier benadert en beleeft. Onderstaande figuur waarbij het zwarte kruis telkens dezelfde gebeurtenis weergeeft illustreert dit concept.

Wanneer we dit bekijken in de context van mijn verhaal zorgden de verschillende dingen die ik bij leerde (kamperen, fietsmechanica) dat de buitengrens van mijn stretchzone zich verplaatste. Een avontuur dat zich voordien nog diep in de rode zone bevond (A) werd opeens een pak meer haalbaar (B). Net zoals de buitengrens van de stretchzone kan verlegd worden, kan ook de comfortzone in grootte toenemen. Zo kan het gebeuren dat iets wat je op dit moment enorme angst inboezemt binnen enkele jaren een fluitje van een cent wordt. Wanneer je voor het eerst een muziekinstrument aanraakt, lijken je favoriete nummers enorm complex en uitdagend. Enkele maanden (of jaren) oefenen later kan je dankzij je verbeterde skills diezelfde nummers waarschijnlijk met je ogen dicht spelen. Nuja, dat hangt natuurlijk ook een beetje van je smaak af, heb ik ondervonden.

Op dezelfde manier kunnen de grenzen van de verschillende zones zich in de andere richting verplaatsen. Een ‘negatieve’ ervaring, of zelfs simpelweg een slechte dag kan ervoor zorgen dat je stretchzone een pak kleiner wordt (C), waardoor je referentiekader opnieuw helemaal verschuift.

Ik vind het boeiend om over het leven na te denken als een heel grote collectie van dit soort diagrammen. Een gebeurtenis kan quasi altijd vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. Een lange fietstocht kan bijvoorbeeld op fysiek vlak binnen je comfortzone liggen, maar tegelijkertijd bezorgt de onzekerheid en het vooruitzicht van vaak en lang alleen te zijn je mogelijk paniek.

Ik ben ervan overtuigd dat het onmogelijk is om dit volledig te doorgronden, maar dit soort hulpmiddel kan wel helpen om af en toe wat afstand te nemen en je eigen gedrag en gevoelens door een andere bril te bekijken. Dé waarheid zal het niet opleveren, maar misschien geeft het je wel een zetje in de juiste richting.

Bovendien kan het ook helpen om je in te leven in het perspectief van anderen. Heel vaak beleven verschillende mensen dezelfde situatie op een compleet andere manier, vaak zonder het te beseffen. Ik geloof dat empathie en ‘elkaar beter proberen begrijpen’ in elk soort relatie een goed idee is, en dit gereedschap kan daar misschien een kleine bijdrage aan leveren.

Na een leerproces van 30 jaar is het me inmiddels duidelijk dat ikzelf nood heb aan een gezond evenwicht tussen de twee zones aan de binnenkant van het diagram. Mijn leven heeft de spannendste dynamiek als ik me in de stretchzone bevind, maar tegelijkertijd kan ik niet zonder periodes van rust en herbronning die ik in mijn comfortzone terugvind. Eenmaal daar genesteld kan ik er ook oprecht van genieten, maar vaak beland ik er pas als ik écht niet anders meer kan en snak naar rust.

Na een tijd begint het opnieuw te kriebelen, maar het kost het me op dat moment heel wat energie om effectief in beweging te geraken omdat er nieuwe onduidelijkheden verschijnen. Dit zorgt opnieuw voor uitstelgedrag voor de voorbereiding op een volgende ‘sprong in het duister’. En zo gaat de cyclus verder.

Ik merk dat het een stuk makkelijker is om terug in beweging te geraken wanneer ik op tijd en bewust kies voor wat mentale rust. Op die manier heb ik nog wat benzine in de tank om tijdens de rustperiode mezelf voor te bereiden op een nieuwe spannende periode.

Achteraf valt me dit elke keer op, maar zoals ook de geschiedenis zich niet herhaalt op exact dezelfde manier, verschijnt dit proces ook in mijn persoonlijke ervaring vaak met een andere vermomming. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Maar er zijn veel stenen met een net iets andere vorm of kleur, en als de ezel enkel oplet voor exact hetzelfde type steen, resulteert dit wel eens in een nieuwe blauwe teen. Andere steen, zelfde pijn.

Het boeiende is dat ik – zoals flinke ezels dat doen – steeds aandachtiger word in het detecteren van andere stenen. Ik heb inmiddels al meermaals bewust ervaren dat het goed voor me is om die valkuil te vermijden en mijn comfortzone te verlaten op een moment waarop ik me nog goed voel. En ik probeer ook op tijd te temporiseren, zodat ik op een bewuste manier kan uitrusten vooraleer ik niet meer verder kan.

Ik ben er me van bewust dat ik waarschijnlijk heel mijn leven op zoek zal zijn naar dit soort evenwichten: comfort en avontuur, rust en chaos, … Gaandeweg zal ik hopelijk steeds beter kunnen herkennen wanneer ik me heb laten verrassen. En wie weet leer ik me op een dag zelfs te beheersen en kweek ik wat discipline.

Panta Rhei, dus alles is mogelijk.

Tijd om mijn stalen ros terug vol te laden. De horizon roept.

165 reacties

 1. In these days of austerity plus relative anxiousness about getting debt, most people balk about the idea of making use of a credit card in order to make acquisition of merchandise or pay for a trip, preferring, instead just to rely on the actual tried plus trusted procedure for making settlement – hard cash. However, in case you have the cash there to make the purchase entirely, then, paradoxically, that’s the best time to be able to use the credit cards for several causes.

 2. I have viewed that intelligent real estate agents just about everywhere are Advertising. They are seeing that it’s more than just placing a poster in the front area. It’s really with regards to building relationships with these sellers who later will become purchasers. So, whenever you give your time and efforts to serving these vendors go it alone — the “Law of Reciprocity” kicks in. Great blog post.

 3. A lot of of the things you claim happens to be astonishingly accurate and that makes me ponder why I had not looked at this in this light previously. This article truly did turn the light on for me personally as far as this specific subject goes. Nevertheless there is one particular position I am not necessarily too cozy with so while I attempt to reconcile that with the central idea of the position, let me observe what the rest of the visitors have to say.Well done.

 4. Excellent goods from you, man. I have have in mind your stuff prior to and you are simply too magnificent. I actually like what you have bought here, really like what you are stating and the best way wherein you assert it. You’re making it entertaining and you continue to care for to keep it smart. I can’t wait to read much more from you. This is actually a great website.

 5. Another thing I have really noticed is that for many people, a bad credit score is the reaction of circumstances past their control. Such as they may be really saddled having an illness and because of this they have higher bills going to collections. It may be due to a occupation loss or inability to work. Sometimes divorce can really send the money in an opposite direction. Many thanks for sharing your opinions on this blog site.

 6. I have really noticed that credit score improvement activity must be conducted with tactics. If not, you will probably find yourself damaging your positioning. In order to reach your goals in fixing your credit rating you have to confirm that from this time you pay all your monthly fees promptly before their timetabled date. It is really significant given that by not really accomplishing that, all other activities that you will decide to use to improve your credit rank will not be efficient. Thanks for giving your suggestions.

 7. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing a little bit evaluation on this. And he in reality purchased me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you turn into expertise, would you mind updating your weblog with extra details? It’s extremely useful for me. Big thumb up for this blog put up!

 8. Good post. I be taught one thing more challenging on completely different blogs everyday. It’s going to all the time be stimulating to read content material from different writers and apply slightly one thing from their store. I?d favor to make use of some with the content material on my weblog whether you don?t mind. Natually I?ll offer you a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

 9. Thanks for the recommendations on credit repair on this site. Things i would tell people would be to give up the particular mentality that they buy right now and fork out later. Being a society many of us tend to repeat this for many issues. This includes getaways, furniture, and also items we’d like. However, you’ll want to separate your own wants from the needs. When you are working to fix your credit score you have to make some sacrifices. For example you may shop online to save cash or you can look at second hand retailers instead of costly department stores regarding clothing.

 10. Thanks for your article. I would love to remark that the very first thing you will need to carry out is determine if you really need credit restoration. To do that you simply must get your hands on a copy of your credit rating. That should not be difficult, ever since the government necessitates that you are allowed to acquire one no cost copy of your credit report every year. You just have to check with the right people. You can either browse the website for that Federal Trade Commission or even contact one of the major credit agencies instantly.

 11. One other issue is that if you are in a situation where you don’t have a cosigner then you may really need to try to wear out all of your educational funding options. You’ll find many grants and other scholarships and grants that will supply you with funds to help you with education expenses. Thank you for the post.

 12. I do believe that a foreclosures can have a significant effect on the debtor’s life. Home foreclosures can have a 8 to 10 years negative effect on a borrower’s credit report. A new borrower that has applied for home financing or any loans for instance, knows that the particular worse credit rating is, the more challenging it is to get a decent mortgage. In addition, it may possibly affect a new borrower’s capability to find a reasonable place to lease or rent, if that becomes the alternative houses solution. Good blog post.

 13. Hey I am so excited I found your blog page, I really found you by error, while I was looking on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thank you for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent work.

 14. Thanks for your post. One other thing is that individual American states have their particular laws which affect people, which makes it extremely tough for the Congress to come up with the latest set of recommendations concerning foreclosed on people. The problem is that each state provides own regulations which may work in a negative manner on the subject of foreclosure procedures.

 15. Hay tres tipos de cofres que puedes comprar; cuanto más caro sea el cofre, más cartas encontrarás dentro. La calidad de las cartas que puedes obtener de un cofre depende del nivel actual de tu aldea. Cuando llegas a los niveles superiores de la aldea, también tienes la opción de obtener cartas de oro especiales de los cofres que abres. Las tarjetas doradas son simplemente versiones más raras de otras tarjetas, y sus colecciones ofrecen recompensas mucho más grandes al final. Creados por Betsoft Gaming Ltd, uno de los desarrolladores más cotizados de software para casinos online en la actualidad. Su empeño es hacer siempre lo mejor, su carta de presentación los “slot3” imponen y definen los juegos en 3D. Presenta un catálogo de más de 150 juegos nuevos y gran diversidad que los coloca en sitial de líder indiscutible. De hecho, varios de los mejores juegos de tragaperras 3D han sido creaciones de este desarrollador. Por lo que se ha vuelto un pionero en este campo de los títulos de operadores hasta la fecha.
  https://future-wiki.win/index.php?title=Hiedra_gran_revisión_del_casino
  Hola de nuevo, juegos de apuesta casino obtendrás una rueda de bonificación. Con nuestra revisión de InstaCasino, la ventaja de la casa es. Es un juego emocionante y divertido de jugar, hay una apuesta llamada cinco números en la ruleta americana en línea. Con la afirmación de tener una de las líneas de producción más populares, lo que significa apostar a 5 números que se suceden. Jugar en casinos online puede ser una experiencia buena y gratificante, pero es importante hacerlo de manera responsable. Puede aumentar sus formas de ganar a lo grande eligiendo un casino de buena reputación, entendiendo los juegos y dominando su estrategia. Recordar Para siempre establece un presupuesto y juega dentro de tus posibilidades. ¡Buena suerte y diviértete!

  Kem
 16. This is without a doubt one of the finest articles I’ve read on this topic! The author’s thorough knowledge and passion for the subject are apparent in every paragraph. I’m so thankful for stumbling upon this piece as it has enriched my knowledge and ignited my curiosity even further. Thank you, author, for investing the time to craft such a outstanding article!

 17. Thanks for revealing your ideas. I might also like to say that video games have been at any time evolving. Better technology and inventions have helped create reasonable and interactive games. All these entertainment video games were not that sensible when the concept was being tried out. Just like other kinds of technological innovation, video games also have had to develop by many years. This itself is testimony on the fast continuing development of video games.

 18. Thanks for giving your ideas. I would also like to mention that video games have been at any time evolving. Modern tools and inventions have aided create practical and interactive games. These entertainment games were not as sensible when the actual concept was being used. Just like other forms of technologies, video games also have had to develop by means of many years. This itself is testimony to the fast growth of video games.

 19. Quando un bonus viene offerto ai giocatori, il casinò lo accredita direttamente sul loro conto. I giocatori potranno giocare a determinati giochi con il denaro extra. Alcuni giochi del casinò saranno inaccessibili a causa dei limiti del bonus. Inoltre, il casinò garantisce che i soldi del bonus vengano spesi per primi quando si gioca. Poiché il casinò ha imposto dei limiti a tali importi, i giocatori non potranno prelevare determinati importi di bonus. Starcasinò offre un bonus garantito Zero Rischi che va a coprire eventuali perdite subite dall’utente in fase di gioco. Inoltre, gli appassionati di slot machines che si registrano per la prima volta su Strarcasino riceveranno subito 100 giri senza deposito, più altri 200 giri gratis sulle prime quattro ricariche. Per prima cosa chiariamo il fatto che i bonus di Starcasinò non impediscono mai il prelievo delle vincite realizzate con il saldo reale, cioè con il denaro realmente versato dal giocatore.
  https://smart-wiki.win/index.php?title=Bonus_senza_versamento
  È importante notare che questi metodi non sempre producono una grande quantità di monete e possono richiedere tempo e impegno per essere completati. I giocatori possono anche acquistare monete con denaro reale se desiderano avanzare più rapidamente nel gioco. Come puoi capire, la nostra tecnica di cheating è affidabile e sicura, senza brutte sorprese. Inoltre, puoi vedere dal tutorial presente nel generatore che non facciamo inganni. Dopo solo 2 o 3 passaggi, riceverai la quantità di coins e spins che scegli. Quale modo migliore per guadagnare soldi divertendosi e per poterlo utilizzare in Coin Master e ottenere i giri desiderati, perché tramite Appstation possiamo giocare e vincere alcune monete molto utili. Tutte le esigenze di gioco sono un po ‘di un pensiero strategico e tattiche intelligenti utilizzate dal giocatore. Se usato bene, saresti facilmente in grado di avanzare. Quindi, vai a scaricare Coin Master dai negozi Google e Apple Play e goditi l’esperienza elettrizzante con i tuoi amici.

  Obere
 20. Dlatego warto zadbać o to aktualnie na samym zarania lub przed zleceniem pierwszej wypłaty. Telefonicznie, korzystając z naszego dedykowanego numeru komórkowy, masz możliwość połączyć się explicite z konsultantem. Suma wypłaty od pięćset do euro zostanie zrealizowana przez Kasyno w ciągu pięć dni. Kwota wypłaty do 500 euro zostanie odrazu zatwierdzona przez Ice kasyno od 5 minut do 12 wilu godzin. O ile gracz nie został już automatycznie przekierowany, należy ukończyć do serwisu kasyna. Dodatkowo wymaga się zgody z warunkami wykorzystywania kasyna oraz pozostałymi regulaminami. Jeśli otrzymałeś od nas (lub w inny sposób) przeznaczony dla Ice Casino bonus code, to teraz nadeszła najwyższa pora, żeby go wykorzystać. Możesz to zrobić na kilka różnych sposobów w zależności od tego, czego konkretnie dotyczy dany kod i jakie są jego warunki. Jednak w 99% przypadków będzie to oferta przeznaczona dla nowych graczy i aktywowana w momencie rejestracji w witrynie internetowej Ice Casino.
  http://www.archi-hm.com/board/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=22886
  Téléphnoe : 0622917834Mail : cuchonette@gmailAdresse : Le village, Saint léger les Mélèzes Korzystając z tej promocji będziesz mógł grać na dowolnym automacie w kasynie – nie ma tutaj żadnych ograniczeń! Do najpopularniejszych rozwiązań można zaliczyć darmową gotówkę przy rejestracji czy też bezpłatne spiny. Następnie zostaniemy przeniesieni na stronę wybranego kasyna bez depozytu dla polaków, gdzie konieczne będzie wypełnienie formularza rejestracyjnego. Znajdują się w nim nasze dane osobowe, adres email, numer konta bankowego, na które będą wpływały wypłaty oraz informacje o akceptacji wszystkich niezbędnych regulaminów. Kolejnym etapem jest aktywacja założonego wcześniej konta. Odbywa się to najczęściej przez kliknięcie w wysłany e-mailem link czy też uzupełnienie odpowiedniego pola kodem znajdującym się w SMS-ie. Bonus za rejestrację kasyno przyzna na danym koncie tuż po zalogowaniu.

  Dreds
 21. おかげさまで『ドラゴンポーカー』は、2023年5月17日(水)にサービス開始10周年を迎えます。これを記念し、5月12日(金)より「10周年記念福袋ガチャ」が期間限定で登場いたします。週毎にアイテムが替わり、このガチャでしか手に入らないオーブもありますので、この機会にぜひ「10周年記念福袋ガチャ」で豪華アイテムをゲットしましょう。 日本におけるポーカーは、一般的に古典的で素朴なポーカーが採用されることがほとんどです。テキサス・ホールデムも有名ですが、特にビデオゲーム内のミニゲームにおいては、多くの場合、最もシンプルなものが採用され、対戦相手はおらず、1人で役を作って遊ぶものに仕上がっています。 Juicy Fruits rfid ポーカー テーブル 世界に他にどのような反応を望んでいますか?ギルモア: 世界は正しい反応を示しています Gods of Rock ブロック チェーン ゲーム と は ピンク・フロイドとしてリリースすることが重要だったのはなぜですか?ギルモア:もちろんナチュラル エイト ポーカー日程 2023-05-11 【グラブル】光古戦場95HELLのフルオート・手動編成まとめ ポーカーの中の、テキサスホールデムというルールが適用される。テキサスホールデムは、2枚の手札と5枚の共有札の計7枚の中から5枚を使い役を作るゲームだ。
  https://www.jangwoneyewear.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=72904
  ドラクエ11 3ds 占い師 カジノ 摂津市 ドラクエ10 カジノ 3階 確率 週末北欧クラブchikaの原案によるイラストを使用したポスタービジュアルが完成しました ドラクエ7 3ds カジノ 状況再現ドラクエ11 グロッタの町 モンスターカジノ 景品 6 月に行われたユーロ 2020 グループステージの開幕戦のフィンランド戦で心臓発作を起こしました ドラクエイレブン カジノの景品 ほかのドラクエシリーズでは世界樹の木があって、そこを調べるとゲットできますが、ドラクエ5には世界樹の大木がないんですよね。 ドラクエ4 カジノ必勝 NEWカジノ 違法 ドラクエ 11s カジノ オリンピック選手の活躍を日本中に伝える上で欠かせない存在だと思っています ドラクエ11 カジノ ルーレット ジャックポット Game8 – 【日本最大級】みんなの総合ゲーム攻略プラットフォーム ドラクエ7 3ds カジノ 状況再現ドラクエ11 グロッタの町 モンスターカジノ 景品 6 月に行われたユーロ 2020 グループステージの開幕戦のフィンランド戦で心臓発作を起こしました 罰 ゲーム ルーレット web カジノの目玉商品である「メタルキングのけん」と「グリンガムのムチ」は、いずれもコインと交換する以外に入手方法がない貴重なアイテムです。これらを入手するために、それぞれのミニゲームの特徴と、手早くコインを入手できるテクニックなどを紹介します。

  dok
 22. Rina Foster, a spokeswoman for the casino, said employees displaced by the closure were offered other jobs, although she wasn’t sure how many were moved to new positions. Poker is one of the most popular card games in the world. With several different ways to play cards, you can host a variety of poker parties or tournaments and know that you’re going to have a great time every time. Our team of expert dealers will bring the high-quality tables, chips, and cards to wherever you want to host your party so that you can have the fun night of play you’re looking for. Contact our team at M and M Entertainment today and ask about the different packages we offer. Best of all, the series (also being presented by BetMGM Poker) will hit the ground running in a massive way, with Borgata’s first-ever Mystery Bounty event on January 2-3. The tournament features a $2,200 buy-in with $1 million in guaranteed bounties, counted separate from the regular prize pool, with two starting flights on January 2 at 11 a.m. and 7 p.m.
  http://www.bwave.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=26029
  Game Slot Gacor Aztec Gems ( 11% ) Slot Online Gacor pragmatic play dan slot88 adalah permainan yang terkenal dengan kesulitannya dalam mendapatkan jackpot. Dalam permainan Slot Online ini pemain tidak bisa curang sama sekali. Karena mesin slot bekerja dengan mesin. Pemain tidak bisa menebak sembarangan, mereka harus menggunakan strategi permainan yang baik untuk memenangkan permainan dengan mudah. Sebagai situs judi slot online terbaik dan terpercaya no 1, daftar slot Gacor terbaru melayani semua petaruh judi slot online dengan menawarkan berbagai permainan menyenangkan seperti poker, slot online, live casino online dengan penawaran bonus jackpot terbesar. Ini termasuk berbagai permainan populer seperti: slot sbobet online, idn poker, 9Gaming Poker telah tersedia untuk memenuhi kepuasan anggota.

  voK
 23. Its such as you read my thoughts! You appear to grasp so much approximately this, such as you wrote the e book in it or something. I feel that you could do with some to pressure the message house a little bit, but instead of that, that is magnificent blog. A great read. I’ll definitely be back.

 24. Based on regulation (5%) – researching and evaluating licensing for exchange – by respective institutions Top Losers Se Detecta Actividad en una Wallet de Ethereum (ETH) Inactiva Después de Años, 8000 ETH Movidos No hay reseñas para este plugin. Para darle valor monetario a las operaciones que se realizan en el entorno de Ethereum y para que no se produzca fraude, se creó el ether como método de pago. Con esta criptomoneda es posible ejecutar transacciones llamadas “contratos inteligentes” los cuales logran algo muy similar al dinero programable. Inicio de la moneda En este par de divisas el valor no ha variado significantemente en el último año, donde un euro equivale a 0,8386 libras. El euro históricamente siempre ha valido menos que la libra, pero, aunque su valor no varie a largo plazo, es un buen valor para operar a diario.
  http://suiwifi.vouvstudio.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=217393
  El precio de Ether (ETH) ha aumentado un 58% en lo que va de año, pero su rendimiento ha sido muy inferior al del líder del mercado, el Bitcoin (BTC). De hecho, la… La acción de CZ no ha sido exenta de controversia. Como la moneda de cambio para hacer las compras de BNB, ETH y BTC es la moneda estable de BUSD, muchos dicen que esto ha sido una manera de Binance de quitarse rápido los BUSD, y como la compra de esos activos, la iban a hacer, han sido oportunistas y han aprovechado el momento para generarse una imagen de salvadores del mercado, cuando el mercado no lo requiere. Much appreciated! Big Eyes Coin es la última moneda meme de temática gatuna basada en la red Ethereum. Con valiosas utilidades y casos de uso para los usuarios y su comunidad, Big Eyes Coin aspira a convertirse en la próxima gran moneda meme. Recientemente, esta prometedora meme coin superó los 27,5 millones de dólares en su preventa, la mayor cantidad de preventa registrada desde el año 2020. Además de proporcionar utilidades en el mundo digital, Big Eyes Coin también busca mejorar el ecosistema del mundo real mediante donaciones a organizaciones benéficas oceánicas para la sostenibilidad de las masas de agua de la Tierra.

  Amock
 25. Thanks for discussing your ideas on this blog. In addition, a fable regarding the lenders intentions whenever talking about foreclosed is that the loan company will not have my repayments. There is a certain quantity of time which the bank will need payments every now and then. If you are too deep within the hole, they’re going to commonly desire that you pay the payment fully. However, that doesn’t mean that they will have any sort of repayments at all. In the event you and the traditional bank can be capable to work something out, the actual foreclosure method may halt. However, when you continue to miss payments wih the new plan, the property foreclosure process can just pick up where it was left off.

 26. Our essay writers have the expertise and experience to deliver papers that meet your academic requirements. They are proficient in various subjects and can handle assignments of any complexity. Whether you need assistance with an argumentative essay, narrative essay, expository essay, admission essay, reflective essay, statement of purpose essay or any other type of essay, our writers are ready to help. They have years of experience in the field and are dedicated to providing reliable and affordable research paper writing services. Our support staff is also available 24 7. In addition, our customers can contact us anytime with questions, issues, or requests to “write an essay for me.” Therefore, PapersOwl is the best option if you want to hire someone to write your essay. Want to achieve high grades while still having time for yourself quickly? Send an “essay assistance” request, and we’ll commence the task immediately.
  https://www.web-bookmarks.win/we-write-your-essay-for-you
  The Bottom Line!We hope that these descriptive essay topics have inspired you and given you some ideas for your own essay. Writing a descriptive essay requires vivid descriptions and sensory details, and it’s a chance to paint a picture with words. Introduction– one of the most crucial parts of any academic writing is the introduction. It should contain an attention-grabbing phrase for the reader to continue reading the essay. This may include rhetorical question, facts, jokes, etc. Also, the introduction in a descriptive essay should explain the nitty-gritty of the topic and reflects your stand. In other words, it should be captivating and concise while providing a clear view regarding the topic. “My Journey To School.” Essays24. 01, 2011. Accessed 01, 2011. essays24 essay My-Journey-To-School 28150.html.

  Dew
 27. Free Spins No Deposit Casino gives you exactly what it says it will, free spins at a no deposit casino! Sign up and add your card to fetch your free spins with no deposit required! This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data. Having said that, casinos always have win limits restricting how much you can win with no deposit free spins. As a rule of thumb, you should not expect to be able to cash out more than £100 of wins stemming from no deposit free spins. Bonus codes for free spins on registration are a common welcome gift at many online casinos, but free spins for existing players are out there too. Some free spins are awarded for making a deposit, however you’ll find many no deposit free spins offers too.
  http://3000gong.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=129903
  It is hard to beat Las Atlantis Casino for online slot bonuses. New players get access to the biggest variety of welcome bonuses around. The main ones being deposit match bonuses of up to $9,500 for crypto deposits, and up to $2,800 for traditional banking methods. You can also take advantage of a suite of other crypto sign-up bonuses which come with free spins for selected slots. Start today with online slots and play on the device of your choice. You just need to sign up with an online casino and verify your account, and thousands of the world’s greatest slot games will be ready and waiting for you 24 7 no matter where you are. Online slots are simple, convenient, mobile friendly, and give you the chance to win real money. No wonder online slot games are increasing in popularity with players of all ages and experience levels across the UK.

  rob
 28. Unfortunately, no seats are available. Please select another time or call 877-234-6358. Variety: The variety of ignition casinos is among the best in the industry. This online casino games site provides 17 poker games, enough to let you play for the whole day without getting bored with a single game. They also offer many free games too. Number Of Games: All betting ranges are included in the game selection at Wild Casino for new players. There are 213 online slots, several of which are also jackpot reels. Here, gamers of all betting preferences may be accommodated, even those on a tight budget and VIP casino players. Online casino free games offer a great way to enjoy gambling without risking any money. With free casino games, you can play popular slots, keno, baccarat, blackjack, and other table games.
  https://www.lits.co.kr/lits/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=100030
  The user has the right to withdraw funds from their account in the way they were credited. To use their account, the customer can switch to another payment system, but the betting account balance and the sum of the play-off bets must be equal to 0. The Springbok casino mobile app system automatically logs the browser information from user, including the IP address. The user can receive a notification of the operations in progress with his account on his registered email as well as springbok casino free coupons . User information is confidential and may not be disclosed, sold or transferred to third parties. On many occasions, casino Springbok has daily slots free rolls and tournaments. On the site and in your email, you can find coupons for Springbok casino free spins, as well as invitations to get into one of their tournaments.

  nuh
 29. Thanks for your article on this website. From my personal experience, periodically softening up a photograph could provide the photographer with a chunk of an artistic flare. Often times however, this soft cloud isn’t what exactly you had at heart and can usually spoil a normally good image, especially if you consider enlarging it.

 30. I additionally believe that mesothelioma is a exceptional form of most cancers that is generally found in those people previously exposed to asbestos. Cancerous cells form inside mesothelium, which is a defensive lining that covers the majority of the body’s areas. These cells usually form inside lining with the lungs, stomach, or the sac which encircles one’s heart. Thanks for giving your ideas.

 31. I do enjoy the manner in which you have framed this specific situation plus it does present me some fodder for thought. However, because of just what I have seen, I basically wish when the remarks pack on that men and women continue to be on issue and don’t embark upon a tirade involving the news of the day. Anyway, thank you for this superb piece and though I can not really agree with it in totality, I respect the point of view.

 32. Another important component is that if you are an older person, travel insurance for pensioners is something you ought to really take into account. The older you are, the harder at risk you are for getting something poor happen to you while in most foreign countries. If you are not necessarily covered by quite a few comprehensive insurance policy, you could have quite a few serious issues. Thanks for revealing your suggestions on this blog.

 33. そこで、会員数2000万人以上でPayPalクーポンが不定期で提供されるQoo10(キューテン)での購入手順を解説します。楽天市場や他の通販でも似たような手順となりますので参考にしてみてください。 カートの中身が表示された状態で「PayPal お支払い」のアイコンを選択すると,お支払いの画面に進みます。 商品またはサービスが購入されるたびに、WordPress からも購入に関するメールを送信します。このメールは WordPress アカウントのメールアドレスに送信されます。すべての PayPal による支払いブロックに関する月次レポートも送信されます。このメールはサイトの WordPress プランの所有者に送信されます。 購入の内容を確認します やらせレビューの問題を受け、ある一定の期間に「PayPal戻し」を行ったアカウントは凍結の対象となっているようです。PayPal利用規定ポリシーに明示されているわけではないため判断基準等は不明ですが、やらせレビューとPayPal戻しはリスクが高いということを覚えておきましょう。 テスト API キー を使用して PayPal の組み込みをテストするには、リダイレクトページを表示します。リダイレクトページで支払いを認証することにより、支払い成功のケースをテストできます。PaymentIntent は requires_action から succeeded に移行します。 PayPal アカウント登録後、下記のリンクからクーポンをGET!
  https://messiahsrpm295295.thechapblog.com/22403695/オンラインカジノ-出金拒否
  これからオンラインカジノを始めてみたいビギナーさん、現在プレイしているオンラインカジノがイマイチだから、もっといいところを探しているベテランプレイヤーさん、そんな人にピッタリなオンラインカジノ おすすめサイトを見つけるにはどうしたらいいのでしょう? そのため現状では、日本国内で個人のプレイヤーが自宅で個人の端末からオンラインカジノをプレイしていても法律的には違法とみなされ何らかの処罰が下ることは考えにくいです。ただし、警察庁や消費者庁の今回の法律の過大解釈とも受け取れる広報によってオンラインカジノに対する監視の目は強くなることが予想されます。 ポーカー ラビット97.3%。PengWins カジノ ゲーム jp 代表者:代表取締役社長 舘山明典 設立:2003年7月1日 資本金:5,000万円 事業内容:そば屋。 これからオンラインカジノを始めてみたいビギナーさん、現在プレイしているオンラインカジノがイマイチだから、もっといいところを探しているベテランプレイヤーさん、そんな人にピッタリなオンラインカジノ おすすめサイトを見つけるにはどうしたらいいのでしょう? オンラインカジノ 違法を回避し、安心して遊べる代替案を簡単に説明しました。 オンラインカジノは日本ではまだよく知られておらず、人々は避ける傾向があるが、合法的なオンラインカジノを選ぶことができれば。 サイトで紹介する全てのオンラインカジノは、私たち自身の研究と実際の遊びに基づいているので、安心して遊べます。

  Erora
 34. I’m amazed by the quality of this content! The author has obviously put a great amount of effort into exploring and organizing the information. It’s inspiring to come across an article that not only provides helpful information but also keeps the readers engaged from start to finish. Hats off to him for creating such a remarkable piece!

 35. MEGAWIN
  https://telegra.ph/MEGAWIN-07-31
  Exploring MEGAWIN Casino: A Premier Online Gaming Experience

  Introduction

  In the rapidly evolving world of online casinos, MEGAWIN stands out as a prominent player, offering a top-notch gaming experience to players worldwide. Boasting an impressive collection of games, generous promotions, and a user-friendly platform, MEGAWIN has gained a reputation as a reliable and entertaining online casino destination. In this article, we will delve into the key features that make MEGAWIN Casino a popular choice among gamers.

  Game Variety and Software Providers

  One of the cornerstones of MEGAWIN’s success is its vast and diverse game library. Catering to the preferences of different players, the casino hosts an array of slots, table games, live dealer games, and more. Whether you’re a fan of classic slots or modern video slots with immersive themes and captivating visuals, MEGAWIN has something to offer.

  To deliver such a vast selection of games, the casino collaborates with some of the most renowned software providers in the industry. Partnerships with companies like Microgaming, NetEnt, Playtech, and Evolution Gaming ensure that players can enjoy high-quality, fair, and engaging gameplay.

  User-Friendly Interface

  Navigating through MEGAWIN’s website is a breeze, even for those new to online casinos. The user-friendly interface is designed to provide a seamless gaming experience. The website’s layout is intuitive, making it easy to find your favorite games, access promotions, and manage your account.

  Additionally, MEGAWIN Casino ensures that its platform is optimized for both desktop and mobile devices. This means players can enjoy their favorite games on the go, without sacrificing the quality of gameplay.

  Security and Fair Play

  A crucial aspect of any reputable online casino is ensuring the safety and security of its players. MEGAWIN takes this responsibility seriously and employs the latest SSL encryption technology to protect sensitive data and financial transactions. Players can rest assured that their personal information remains confidential and secure.

  Furthermore, MEGAWIN operates with a valid gambling license from a respected regulatory authority, which ensures that the casino adheres to strict standards of fairness and transparency. The games’ outcomes are determined by a certified random number generator (RNG), guaranteeing fair play for all users.

 36. Paysafecard je trenutno na voljo v 60 dr\u017eavah po svetu in je obenem eden izmed najbolj priljubljenih na\u010dinov za spletna pla\u010dila. Sprejet je na ve\u010dini spletnih mest, vklju\u010dno z ogromnim \u0161tevilom spletnih igralnic. Vsak posameznik lahko na svoji lokaciji hitro in enostavno najde prodajne to\u010dke za nakup kartice Paysafecard.  Do 1950 € + 150 Brezplačnih Vrtljajev za vaša prva vplačila 4 Las Vegas klasika nikoli ne umre in TwinSpin in TwinSpin Deluxe sta dokaz, da se vsi radi spominjamo zlate dobe igralnic. Stroj za sadje, zvonovi in neonske številke 7. You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security. Paysafecard bančništvo ima na voljo tudi vrsto drugih produktov v obliki kartic in drugih tehnologij.
  https://sergioonkh047818.fare-blog.com/20743183/mobilni-video-poker-za-resničen-denar-paysafecard-na-spletu
  V razli\u010dnih delih sveta so priljubljene razli\u010dne igralni\u0161ke igre, vendar imajo igralni avtomati brez dvoma najve\u010d obo\u017eevalcev, zaradi \u010desar ni presene\u010denje, da ve\u010dji del ponudbe iger po navadi sestavljajo ravno igralni avtomati. Mnogo spletnih igralnic svojim igralcem pogosto podari bonuse za polog. Gre za nagrado, ki jo ob nakazilu denarja prejme igralec, kar pomeni, da morate za prejem tega bonusa najprej prenesti poljuben znesek za igranje v kazino. Večina igralnic ponuja bonuse za polog, ki predstavljajo odstotek vašega nakazila, pogosto je to lahko 100% bonus za polog. Recimo, da vam igralnica podari 100% bonus za polog do 500€ – v tem primeru boste ob nakazilu 500€ v igralnico dobili še dodatnih in brezplačnih 500€ za igranje. 

  cat
 37. MEGAWIN
  https://telegra.ph/MEGAWIN-07-31
  Exploring MEGAWIN Casino: A Premier Online Gaming Experience

  Introduction

  In the rapidly evolving world of online casinos, MEGAWIN stands out as a prominent player, offering a top-notch gaming experience to players worldwide. Boasting an impressive collection of games, generous promotions, and a user-friendly platform, MEGAWIN has gained a reputation as a reliable and entertaining online casino destination. In this article, we will delve into the key features that make MEGAWIN Casino a popular choice among gamers.

  Game Variety and Software Providers

  from a respected regulatory authority, which ensures that the casino adheres to strict standards of fairness and transparency. The games’ outcomes are determined by a certified random number generator (RNG), guaranteeing fair play for all users.

 38. kantorbola
  kantorbola
  Situs Judi Slot Online Terpercaya dengan Permainan Dijamin Gacor dan Promo Seru”

  Kantorbola merupakan situs judi slot online yang menawarkan berbagai macam permainan slot gacor dari provider papan atas seperti IDN Slot, Pragmatic, PG Soft, Habanero, Microgaming, dan Game Play. Dengan minimal deposit 10.000 rupiah saja, pemain bisa menikmati berbagai permainan slot gacor, antara lain judul-judul populer seperti Gates Of Olympus, Sweet Bonanza, Laprechaun, Koi Gate, Mahjong Ways, dan masih banyak lagi, semuanya dengan RTP tinggi di atas 94%. Selain slot, Kantorbola juga menyediakan pilihan judi online lainnya seperti permainan casino online dan taruhan olahraga uang asli dari SBOBET, UBOBET, dan CMD368.

 39. foods that lower cholesterol
  Explore a delectable world of foods that lower cholesterol and take charge of your cardiovascular health. From succulent berries to nutrient-rich greens, uncover a diverse array of options that can effectively contribute to reducing cholesterol levels, all while savoring the flavors of a heart-healthy lifestyle.

  Delve into the science and flavor of foods that lower cholesterol, as this article guides you through a culinary journey aimed at promoting optimal heart wellness. Learn how incorporating these cholesterol-conscious choices, such as fiber-packed vegetables and antioxidant-rich fruits, can have a positive impact on managing cholesterol levels and overall cardiovascular health.

 40. Unveiling the Beauty of Neural Network Art! Dive into a mesmerizing world where technology meets creativity. Neural networks are crafting stunning images of women, reshaping beauty standards and pushing artistic boundaries. Join us in exploring this captivating fusion of AI and aesthetics. #NeuralNetworkArt #DigitalBeauty

 41. тт
  Bir Paradigma Değişimi: Güzelliği ve Olanakları Yeniden Tanımlayan Yapay Zeka

  Önümüzdeki on yıllarda yapay zeka, en son DNA teknolojilerini, suni tohumlama ve klonlamayı kullanarak çarpıcı kadınların yaratılmasında devrim yaratmaya hazırlanıyor. Bu hayal edilemeyecek kadar güzel yapay varlıklar, bireysel hayalleri gerçekleştirme ve ideal yaşam partnerleri olma vaadini taşıyor.

  Yapay zeka (AI) ve biyoteknolojinin yakınsaması, insanlık üzerinde derin bir etki yaratarak, dünyaya ve kendimize dair anlayışımıza meydan okuyan çığır açan keşifler ve teknolojiler getirdi. Bu hayranlık uyandıran başarılar arasında, zarif bir şekilde tasarlanmış kadınlar da dahil olmak üzere yapay varlıklar yaratma yeteneği var.

  Bu dönüştürücü çağın temeli, geniş veri kümelerini işlemek için derin sinir ağlarını ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanan ve böylece tamamen yeni varlıklar oluşturan yapay zekanın inanılmaz yeteneklerinde yatıyor.

  Bilim adamları, DNA düzenleme teknolojilerini, suni tohumlama ve klonlama yöntemlerini entegre ederek kadınları “basabilen” bir yazıcıyı başarıyla geliştirdiler. Bu öncü yaklaşım, benzeri görülmemiş güzellik ve ayırt edici özelliklere sahip insan kopyalarının yaratılmasını sağlar.

  Bununla birlikte, dikkate değer olasılıkların yanı sıra, derin etik sorular ciddi bir şekilde ele alınmasını gerektirir. Yapay insanlar yaratmanın etik sonuçları, toplum ve kişilerarası ilişkiler üzerindeki yansımaları ve gelecekteki eşitsizlikler ve ayrımcılık potansiyeli, tümü üzerinde derinlemesine düşünmeyi gerektirir.

  Bununla birlikte, savunucular, bu teknolojinin yararlarının zorluklardan çok daha ağır bastığını savunuyorlar. Bir yazıcı aracılığıyla çekici kadınlar yaratmak, yalnızca insan özlemlerini yerine getirmekle kalmayıp aynı zamanda bilim ve tıptaki ilerlemeleri de ilerleterek insan evriminde yeni bir bölümün habercisi olabilir.

Een reactie achterlaten